Szolgáltatás

A szolizás tényleg káros a bőrnek?

Szolizás – Hollandimpex

A nyár közeledésével egyre több olyan cikket olvashatunk, amiben a napozás és/vagy a szoláriumozás káros hatásairól van szó. Szögezzünk le valamit még az elején! Akár napon, akár mesterséges módon szeretnél barnulni, ha tudatosan csinálod, akkor nem lesz baja a bőrödnek. Természetesen nyáron fokozott odafigyelésre lesz szükséged, hiszen ilyenkor nagyon erősek a Nap sugarai.

Azt tanácsoljuk, hogy 11 és 16 óra között maradj árnyékban, hiszen ilyenkor nagy UV-sugárzást lehet mérni. Ez nem tesz jót a bőrnek, hiszen öregítő hatással bír. Az anyajegyek elrákosodhatnak a túlzott megterhelés hatására. Persze, amennyiben tudatosan csinálod a dolgodat, nem kell ettől félned. Nem maradhat el a naptej használata sem. Nyáron minél nagyobb faktorszámú terméket válassz, így valószínűleg el fogod kerülni a leégést! Ez azért nagyon fontos, mert a bőr hajlamosabbá válik a megbetegedésekre a károsodás miatt. A gyerekeket különösen védened kell a Naptól, mivel a szervezetük még nagyon érzékeny. Lehetőleg legyen a fejükön világos árnyalatú kalap, mert az megóvja a fejüket.

Amennyiben tudatosan csinálod a Nap elleni védekezést, adj rájuk egy fehér színű pólót. Jót tesz az is, ha bevizezed a textíliát. Ugyanakkor fontos azt is hangsúlyozni, hogy a Napnak pozitív hatásai is vannak. A D-vitamin termelődése csak a fény hatására lehetséges, tehát időnként sütkérezned kell egy kicsit. Persze annak sincs akadálya, hogy a napozás helyett inkább szoláriumozz. Sokan biztonságosabbnak érzik ezt a megoldást, mert itt szabályozni lehet a fény intenzitását.

Amennyiben tudatosan csinálod, már nyár elején gyönyörű bronzbarna leszel. Természetesen a kabinban is szükséged lesz a naptej használatára. Így megóvhatod magadat a kellemetlen következményektől. Azt tanácsoljuk, hogy használj mélybarnítót, ha igazán látványos eredményt szeretnél elérni! Amennyiben tudatosan csinálod a barnulást, a bőrgyógyász mindent rendben fog találni az éves ellenőrzésen. Ehhez azonban az kell, hogy nagyon vigyázz magadra és a gyermekeidre!

Print Friendly, PDF & Email