• Nyaralás

  Budai látnivalók: egy nap biztos nem elég, ezért foglaljon szállást!

  Ami a szemünk elé tárul, az jó eséllyel megmarad és emlékké alakul. Aki bölcsen szeretné kihasználni ezt az érzékszervét, az hasznos és gyönyörű dolgokat néz, ami csodálattal tölti el. Ebbe a csoportba tartoznak a Budai látnivalók: egy nap biztos nem elég, mert egyszerűen megszámlálhatatlan az a sok különleges épület, utca, lelátó és maga a Duna. Miért is kellene rohannia egyik helyszínről és másikra, hogy végül kifáradtan érkezzen haza, kevés élménnyel? Ha úgy döntött, hogy ideutazik a párjával, barátjával, akkor érdemes minél jobban kihasználni a lehetőségeket.

 • Nyaralás

  Velence városa önmagáért beszél

  Mivel Velence egész Európán belül ismertnek számít, ezért általában senkinek nem kell magyarázni, hogy miért érdemes ide ellátogatni. A karnevál idején, ennek köszönhetően a kontinens minden pontjáról özönlenek ide a turisták, akik meg akarják nézni, hogyan néz ki itt a tél végének a megünneplése. A bulizást Velence városában természetesen össze lehet kötni a városnézéssel is, hiszen rengeteg történelmi jelentőségű emlék van. Gondoljunk csak például a híres Sóhajok Hídjára, a Dózse-palotára vagy a Szent Márk székesegyházra, amelyek egymás közvetlen szomszédságában állnak a téren.

 • Nyaralás

  Bécsből vagy Budapestről jobb tenerifére repülni?

  Még nem nyílt alkalma arra, hogy kipróbálja a repülés élményét? Ez esetben most egy kiváló oldalt fogunk bemutatni Önnek. A http://tenerifeirepulojegy.hu/ weboldalon verhetetlen árú repülőjegyekre tehet szert. Szeretne egyszer ellátogatni a Kanári-szigetekre? Ezt most közvetlenül átszállás nélkül megteheti. Érdeklődjön Király Péternél a repülőjegy árakról, hogy megtudja melyik ajánlatokat érdemes most kihasználni. A http://tenerifeirepulojegy.hu/ weboldalon, akár tenerifei apartmanokat is foglalhat, amelyek az egészen egyszerűtől a luxuskategóriáig terjedhetnek.

 • Nyaralás

  Úticél: Tokaj és Tarcal… nemcsak a borokért

  Azok, akik az ország dél-keleti felét kívánják bebarangolni, örömmel ajánljuk a Békés-megyei Szanazugot. A Fekete-és a Fehér-Körös találkozásánál lévő két szabad strand kitűnő vízminőséggel bír. A strand Békéscsaba felől is könnyen megközelíthető közvetlen buszjárattal a tavaszi-nyári időszakban, aki pedig Gyula felől érkezik, mehet akár bringával is. Ha az úszkálás mellett egyéb igényeink támadnak, a vidéki viszonyokhoz képest kiemelkedően jó infrastruktúra vár a látogatókra. Lehetőség van kajak, kenu, vízibicikli bérlésére, illetve számos vendéglő várja az éhes, szomjas utazót. Tokaj leginkább borai miatt közkedvelt úti cél. Aki azonban szívesen megszakítaná a bortúrát egy csobbanás erejéig, annak sem kell messze mennie kedvenc borospincéjétől; Tokaj a Bodrog és a Tisza összefolyásánál található, és naná,…

 • Nyaralás

  Vadregényes csobbanás az erdő közepén

  Aki szeretne kiszakadni a feszített víztükrű, fertőtlenítőszagú medencék, közösségi tusolók világából és egy nyár erejéig szívesen búcsút mondana a zsúfolt öltözőknek is, és kedve támad vadregényes környezetben csobbanni, annak az Őrségben található Vadása tavat ajánljuk. A Körmendtől 20, Zalaegergszegtől 30 kilométerre fekvő tó a dimbes-dombos Őrség egyik gyöngyszeme. A tavat sűrű erdő öleli körül, itt fürödni valóban autentikus hangulatba hozza a látogatót. Amikor a betondzsungelben tombol a negyven fok árnyékban, és fülledt és párás a levegő, addig a Vadása igazi relaxációs élménnyel kecsegtet. Aki egy délutáni lubickolásánál is többre vágyik, az megpihenhet a Vadása kempingben.

 • Nyaralás

  Az esztergomi Palatinus-tó

  Az esztergom-kertvárosi Palatinus-tó a fővárostól mindössze negyven kilométerre várja a nyári kánikulában kitikkadt városi embereket. A vonatközlekedés szempontjából is jól frekventált település szélén található az egykori bányató, amely kiemelkedően kiváló adottságokkal bír. Nevét onnan kapta, hogy a fővárosból idekeveredett látogatók a tó vizét a margitszigeti Palatinus-strand vizéhez hasonlatosnak vélték. Ebben nem is tévedtek sokat, az esztergom-kertvárosi Palatinus-tó tényleg ez az ország egyik legtisztább vizű tava. A szemnek is kellemes a tó látványa; természeti adottságai mellett a nyaralás biztonságát sugallja, egy különálló település látszatát kelti, amely a városi forgalomból kiszakadva nyújt enyhülést a fáradt embereknek.

 • Nyaralás

  95 éves a Palatinus

  A Margitsziget évtizedek óta közkedvelt turistaközpont, a hazai és külföldi látogatók számára kihagyhatatlan cél. A szigeten található a Palatinus strandfürdő, amely Budapesten elsőként tette lehetővé a szabadban való fürdőzést. A strand 1919 óta üzemel, de véglegesen csupán három évvel később, azaz 1921-ben nyitotta meg kapuit a fürdőzni vágyók előtt. Ekkor három medencével és egy dunai ún. kosaras uszodával rendelkezett. Európa legnagyobb strandmedencéjének több mint 5000 m²- es vízfelületének csodájára jártak. A strand népszerűségét mutatja az is, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült a központi öltöző és a népszerű hullámmedence, melynek falát Bálint Endre festőművész szürrealista mozaikja díszíti 1966 óta.

 • Nyaralás

  Nagyszerű kikapcsolódás a wellness Magyarországon

  Manapság nagyon sok időt töltünk munkával, többet vagyunk a munkahelyünkön, mint a családdal és ez, meg a sok stressz idővel visszaüthet. Fontos néha időt szakítani a pihenésre, szórakozásra, a családi közös programokra. Ehhez nem szükséges mindenáron külföldre utaznunk, mert a wellness Magyarországon is elérhető kikapcsolódás bárki számára és öröm azt látni, hogy ezalatt a pár nap alatt, mennyire jól érzi magát családunk apraja nagyja. Érdemes időben lefoglalni a szálláshelyet, hogy választhassunk a legkiválóbb szálláslehetőségek közül, és hogy kihasználjuk az akciós árakat.

 • Nyaralás

  Bükfürdő – tárgyalj, csobbanj, pihenj!

  Bükfürdő évtizedek óta az egyik legnépszerűbb célpontja a magyarországi turizmusnak. Nem csupán hazánk fiai, de külföldi turisták is kedvelt fürdőkomplexuma a Bükfürdői Gyógy-, és Élménycentrum. A létesítmény egyszerre gyógy-, és strandfürdő, élményfürdő, termál gyógykemping és nemzetközi konferencia központ. Bükfürdő kétségkívül 1282 m mélyről feltörő több, mint ötven fokos termálvizének köszönheti hírnevét, méreteiben és látogatottságát tekintve itt található az ország második legnagyobb fürdőlétesítménye. Harminckét medencéje egész évben a látogatók rendelkezésére áll, így nem csupán a nyári szezonban, de telente is a pihenni, gyógyulni vágyók használatára áll. A víz összetételéből adódóan széleskörűen alkalmazható főként mozgásszervi, reumatikus és ortopédiai panaszok, valamint nőgyógyászati eredetű betegségek orvoslására

 • Nyaralás

  Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, Debrecen

  Magyarországon a fürdőkultúra szép hagyományokkal rendelkezik; nem véletlenül. A Kárpát-medencében egyedülálló módon keveredik a római, török, skandináv fürdőkultúra, amihez az utóbbi években a hagyományostól merőben eltérő fürdőkultúra is hozzákeveredett. Az úgynevezett élményfürdőkben a látogatók célja nem feltétlenül a pihenés, gyógyulás, relaxálás, hanem a szórakozás, mégpedig csupa nagybetűvel. Ezeken a strandokon hatalmas vízi csúszdák, hullámmedencék, szökőkutak, jacuzzik, mászófalak, sodrófolyók várják a csobbanni vágyókat, és mivel fokozott hangsúlyt helyeznek a vendégek tartalmas szórakoztatására, és adott esetben a lazulásra, helyenként gyermekvigyázók segítenek a fáradt szülőknek kipihenni a hétköznapok fáradalmait.