gin
Webáruház

A legízletesebb gin alapú koktélok

Ön is imádja a különféle koktélokat, azonban most már szívesen kipróbálna valami igazán újat és különlegest? Ez esetben a legjobb helyen jár, ugyanis a gin számos felhasználási módját mutatjuk most be.

Az egyik leghíresebb koktél a Cucumber & Rose Colling. Az összetevőket tekintve nincs másra szükség, mint az alkoholra, egy kevés citromlére, rózsa szirupra és uborkavízre. A végeredményben egy friss és karakteres ízű nedűt kapunk.

Persze a már hagyományosnak nevezhető long drinkket, a Gin & Tonicot is könnyedén elkészíthetjük. A gin tökéletes összhatást ér el a kesernyés tonikkal, amennyiben pedig egy kis grapefruittal és eperrel bolondítjuk meg az ízeket, utolérhetetlen jeges csodát ihatunk. Amint tudjuk, a gin eredetileg Londonban készül, azonban az egyik legízletesebb koktél, a Shiso Gimlet ázsiai alapanyagokból áll.

Ugyanis a gin karakteres íze mellé gyümölcsöket, lichi és lime levet, shiso levelet, illetve egy kevés Yuzu lekvárt kell keverni. Ezáltal pedig egy kissé édes, savanykás frissítőre tehetünk szert.