mozgásérzékelős lámpa
Webáruház

A mozgásérzékelős lámpa sok fejfájástól megóv

Este, sötétben nagyon hasznos, ha van a ház előtt, illetve az udvaron is valamilyen világítóeszköz. Azonban az sem mindegy, hogy azt miként lehet felkapcsolni, hiszen ha csak tapogatózva lehet eljutni a kapcsolóhoz, akkor az legalább olyan bosszantó tud lenni, mintha a rossz látásviszonyok miatt nem tudjuk ki- vagy bezárni az ajtót.

Erre a problémára kínál megoldást a mozgásérzékelős lámpa. Ez olyankor lép működésbe, ha valaki a hatótávolságán belülre érkezik. Ha jól beállítjuk, már akkor felkapcsolódik, amint belépünk a kapun vagy bentről indulunk valahová és amikor kinyitjuk a bejárati ajtót. Így nem kell a sötétben botladozni és adott esetben még komoly sérülésektől is megóvhatjuk magunkat.

Továbbá, a mozgásérzékelős lámpa a spórolásban is segít, mert nem történhet meg, hogy véletlenül egész éjszakára felkapcsolva hagyjuk. Egy hagyományos fényforrás esetében könnyen előfordulhat, hogy sietségünkben megfeledkezünk róla, de a mozgásérzékelős lámpa automatikusan üzemen kívül helyezi magát.