Egészség

Egészséges nassolnivalók a tavasz kincseiből

Egészséges nassolnivalók

A tél során kiürülnek a vitaminraktáraink, a szervezetünk lelassul és a sötét estéken történt bűnös falatozások sem tesznek jót, sem a szerveinknek, sem az alakunknak. Szerencsére tavasszal egészséges nassolnivalók terén nincs hiány, így segítségükkel újra felélénkülhetünk és kitűnő formába hozhatjuk magunkat.

Ott van például a rostban, vasban, B- és C-vitaminban gazdag spárga, ami sütve, főve, grillezve is igazán finom. Ha a húsadagot szeretnénk csökkenteni, akkor nagy segítségünkre lehetnek a gazdag növényi proteinforrások, a borsófélék. Ugyanakkor nemcsak a zöld szín dominálhat az egészséges nassolnivalókban bővelkedő tányérunkon, hiszen a gyönyörű lila retek nemcsak összetételével, hanem színével is gazdagíthatja a menüt.

Ha pedig igazán különleges és egészséges nassolnivalók után néznénk, akkor csak a rebarbara után kell nyúlni a zöldségesnél, ugyanis ez az általában gyümölcsként funkcionáló zöldség édes-fanyarú íze az édesszájúakat is leveszi a lábáról. Ráadásul a rebarbara jelentős százalékban tartalmaz C-vitamint, mangánt és káliumot is, így nemcsak ínycsiklandó, hanem egészséges is.