Champagne
Webáruház

A champagne különleges ital

Nem tartozik a hétköznapi italok közé. Általában valamilyen ünnepi, exkluzív alkalomból szoktunk pezsgőt fogyasztani. A Champagne tartományból származó ital nagy múltra tekint vissza. A palackos érlelésnek köszönhetően válik tipikusan szénsavassá. Értelemszerűen ebből kifolyólag kapta a magyar pezsgő elnevezést.

A champagne egy külön csoportot képvisel ebben a kategóriában. Csakis azokat az italokat nevezzük így, amelyek tradicionális eljárással készülnek. Ezeknek mindegyike a már említett francia borvidékről származik.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy más nemzetek nem készítenek minőségi pezsgőket. A champagne azonban összetéveszthetetlen jelképnek számít az italok világában.

A Don Perignon név bizonyára sokaknak ismerősen cseng. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy ez az egyik legnívósabb változat a champagne-k között. De bőven akadnak még olyan trónbitorlók, mint a Mumm, Perrier Jouët vagy a Moët & Chandon, amelyek palackokba zárva várják, hogy valaki felfedezze az egyedi ízt és aromát, amit ezek az italok képviselnek.