A filmekben gyakran látjuk, amint tipikusan amerikai finomságokat fogyasztanak a szereplők, és ilyenkor úgy érezzük, hogy mi is szívesen megkóstolnánk egy-egy darabot. Megtehetjük, hiszen Magyarországon is könnyen elkészíthető például az amerikai csokis keksz, amihez minden alapanyag kapható nálunk.
Készítik is sokan, mert rendkívül finom, így hamar népszerűségre tett szert. Természetesen, mindenkinek mást jelent az amerikai csokis keksz, ahányan vagyunk, annyiféleképpen készítjük, de azért a külföldi oldalakat nézegetve, körvonalazódni látszik egy elég egyértelmű trend ezzel kapcsolatban.
Tulajdonképpen az igazi csokis keksz külseje ropogós és omlós, a belseje pedig puha, enyhén ragacsos jellegű. Arra számítanunk kell, hogy egyáltalán nem könnyű megvalósítanunk ezt a kétféle textúrát egyetlen süteményen belül. Pedig muszáj, mert ez az a verhetetlen páros, ami ennek a desszertnek a különlegességét adja.
Mint minden süteménynél, ennél is vannak különféle praktikák, titkok, amelyek hozzásegítenek a tökéletes végeredmény eléréséhez. Ezek közül egyesek megtalálhatóak a receptekben, másokra mi magunknak kell rájönnünk.
Nyilván, első alkalomkor nem fog úgy sikerülni, mint a sokadik próbálkozásnál, de nem szabad feladni. Kiválóan alkalmazható a receptek.at weboldalon olvasható leírás, amely lépésről lépésre leírja és képekkel illusztrálja is az amerikai csokis keksz előállításának folyamatát. Ezzel a recepttel sikerülhet megalkotnunk egy kiváló desszertet a családnak, aminek sikerét a tálaláskor látjuk majd.