Asztali körfűrész
Webáruház

Veszélyes eszköz az asztali kröfűrész

Az asztalosmunkák és a bútorkészítés során nélkülözhetetlen eszköznek számít. Az asztali körfűrész tökéletesen egyenes hosszanti és keresztirányban történő vágásokat tesz lehetővé. Egy szúrófűrésszel vagy kézi körfűrésszel ezt elég nehéz, sok esetben lehetetlen kivitelezni, még a lézeres irányzék ellenére is.

Az asztali körfűrész munkafelületén a nagyméretű munkadarabokat is vághatunk, ebben segítségünkre lesznek a vezetősínek. Ezek biztosítják, hogy a vágatok párhuzamosak legyenek a munkadarab szélével.

Döntött és gérvágás is az asztali körfűrész funkciói közé tartozik. Ne felejtsünk el toló eszközt használni a vágatok kivitelezése során. Ezzel ugyanis meggátolhatjuk, hogy a kezünk a fűrészkoronggal érintkezzen.

Az asztali körfűrész egy nagyon hasznos, de igen veszélyes szerszámgép. Még a munka megkezdése előtt érdemes meggyőződni arról, hogy hol található a vészleállító kapcsoló. Ne vágjunk nedves faanyagot, mert az visszarúghat és komoly sérüléseket okozhat. Az eltompult pengét feltétlenül cseréljük ki, ráadásul minél előbb!