brandy
Vásárlás

A brandy kimdonottan közkedvelt

Az egyik legnépszerűbb szeszesital a világon, ezért nem meglepő, hogy óriási iránta a kereslet. A brandy készítése alkalmával a bort lepárolják, majd hordókban érlelik. Karakteres íze, finom illata és mély történelmi gyökerei teszik különlegessé. A történelme több ezer évre nyúlik vissza.

Az ókori Rómában és Görögországban már ismerték az előállításának technikáját, de a mai modern változat kivitelezése csak a középkorban kezdődött Európában. Az alapanyaga általában szőlő, de más gyümölcsökből is előállítható, mint például az alma vagy a körte.

A brandy a lepárlást követően többnyire 50-70 % alkoholtartalommal bír, ami a hordókban történő érlelődés alkalmával csökken. A változatai között a származási hely és a felhasznált gyümölcsök jelentik a legnagyobb különbséget.

A fogyasztását illetően azt kell tudni, hogy a tradicionális módszer szerint, szobahőmérsékleten, csekély mennyiségben, speciális pohárban szolgálják fel. Sokan a brandy mellé prémium csokoládékat és kávékat választanak, a jobb ízélmény érdekében.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás