Pálinka kedvező áron
Webáruház

A pálinka Magyarország nemzeti itala

Amikor megkérdezzük valakitől, hogy mi Magyarország nemzeti itala, azonnal tudja a választ. A pálinka már a nagyszüleink pincéjében is megtalálható volt és minél inkább telnek az évek, annál több ízben beszerezhető.

Az íze és az ára a párlatnak használt gyümölcstől függ, azonban szinte bármiből el lehet készíteni. Régi motorosként szerepel a körte, a szilva és a meggy és ezekhez csatlakozott hozzá a cseresznye, az eper és az alma.

Ma már eredetvédettséget élvez, az egész világon mindössze hazánkban és 4 osztrák tartományban lehet kifőzni. Sokan összetévesztik egy romániai itallal, ami hasonló névvel rendelkezik, azonban összetételét tekintve különböznek. A legalább 37,5 fokos szeszesital elérheti a 86 fokot is, utóbbit azonban nem szokták színesíteni és ízesíteni sem.

Régen elfogadott volt egy kupicát ledönteni belőle mindennap, mára ez a fogyasztás moderálódott, azonban még így is sokak kedvence. A pálinka nagyjából 5000 Ft-nál kezdődik, de léteznek úgynevezett prémiumitalok is a különlegesre vágyóknak.