Szolgáltatás

Álomszép évelő kerti növények kaphatóak

Évelő kerti növények

Szinte minden vidéki ház kertjében megtalálható a gyönyörű bazsarózsa, néhol több dús bokor is van, különböző színű virágzattal. Ez a virág beletartozik az évelő kerti növények kategóriájába. A gyönyörű, labda formájú virágainak köszönhetően, rendkívül népszerű. A virágainak színe a fehértől a rózsaszín különböző árnyalatain keresztül egészen az élénkvörösig tart.

A magassága a 1,5-2 métert is elérheti, fás szárú növény. Több évtizedig is elél, tehát generációk gyönyörködhetnek benne. Akinek a nagyszülei vidéken élnek, biztosan ismeri ezt a szépséges, bőven virágzó növényt, mert ez a nagymamák kertjéből egyszerűen nem hiányozhatott. Most Ön is beszerezheti a virag-online.hu webáruházból.

Az évelő kerti növények közé tartozik még a levendula is, ami szintén kapható a webáruházban. Ez az ajakosak családjába tartozó, a Földközi-tenger mellékéről származó félcserje hazánkban is termesztett. A növény felső részén viruló virágok színe kékeslila vagy sötétlila. Télálló virágról beszélünk, amit hazánkban a Balaton-felvidéken termesztenek nagyobb mennyiségben.

Ma már a levendula a Tihanyi félsziget és a Balaton-felvidék jelképévé vált. Érdemes tudni róla, hogy felhasználják fűszerkeverék készítéséhez, hiszen a levendula a gyros egyik alapfűszere. Ugyanakkor elriasztja a molylepkéket, ezért a tulajdonságáért is roppant kedvelt növény. Természetesen, a webáruház évelő kerti növények osztályában még nagyon sok virág megtalálható, érdemes végignézni az egész felhozatalt. Az évelő kerti növények azért jelentenek jó választást, mert nem kell őket télire bevinni.

Print Friendly, PDF & Email