basmati rizs
Egészség

Különleges aromájú basmati rizs

Hazánkban már néhány évtizede kapható a kereskedelmi forgalomban számos olyan főzési hozzávaló, ami a keleti konyha szerelmeseinek kedvez. A basmati rizs az ázsiai konyha alapanyaga és általában különféle köretek alapanyagául szolgál. Fogyasztható natúr változatban, hiszen jellegzetes aromás íze önmagában is megállja a helyét.

Emellett zöldséggel, tojással és sütve is tálalják, de bambuszrüggyel vagy szójacsírával is kedvelt. A még nyers basmati rizs illata nem túl kellemes, de ez senkit ne tévesszen meg, mivel főzve kiváló. Elkészítésében semmi különleges nincs, ugyanúgy készül, mint a vidékünkön hagyományos társai.

Ajánlott főzés előtt néhány órára beáztatni, de ennek elmulasztása sem jár negatív következményekkel. A basmati rizs alacsony glikémiás indexű, ami jó hatással van a vércukor szabályozására. Hántolatlan, barnarizs változata ritkábban fordul elő a hazai kereskedelemben. Ennek ára magasabb, mint az egyszerű fajtáké, de ez nem kereskedelmi fogás, mivel az előállítása is többe kerül.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás