vodka
Webáruház

Miből készül a vodka?

A szóban forgó ital származási helye Oroszország és Lengyelország. A vodka főbb összetevői az ivóvíz és az etanol. Többnyire színtelen égetett szesz, aminek előállításakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le. A vízen és az etanolon kívül egyéb alapanyagokat csupán kismértékben tartalmaz.

Legtöbbször gabonából, valamint burgonyából készítik, azonban más cukor vagy keményítőben gazdag mezőgazdasági alapanyagból is elő lehet állítani. A vodka alkoholtartalma 37,5-40 % kell legyen, azonban magasabb fokú változatok is beszerezhetőek. Sokféle típusa létezik és ezek egy részét ízesített formában helyezik forgalomba.

A történelme a 19. századig nyúlik vissza, ugyanis ekkor jelentek meg a finomító oszlopok. A fogyasztása általában nagyobb étkezésekkor történik, bár manapság már egy jó baráti beszélgetés vagy szórakozás alap kiegészítőjévé vált. A vodka 5-7 Celsius fokra hűtve ajánlott. A minőségi változatoknak komplex íz-világa van, ezért sok helyen szobahőmérsékleten kínálják.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás